marți, 31 iulie 2012

Matrix romanesc

Dupa o pauza (foarte) lunga, revin in forta intrucat iar trebuie sa dau drumul la supapa... 
Ati avut vreodata un vis in care vedeti o nenorocire si incercati sa urlati cat puteti de tare dar nu va aude nimeni, nici macar voi nu va auziti ? Sau va mai amintiti ideea din Matrix, cu oameni crescuti ca baterii pentru masinaria suprema, adormiti intr-o realitate paralela ? De aproape 4 ani ma simt inconjurat de astfel de oameni-baterii. Oameni care nu mai cred ceea ce vad si ce aud, ci doar ce li se zice sa creada. Inca sunt uimit si nu-mi revin din soc vazand ca 7.5 milioane de oameni din tara asta vad, aud, realizeaza realitatea dar nu-i prea gasesc pe langa mine. La fel ca bolnavii cu sindromul Smiths-Magenis: vad rana sangerand si sunt constienti ca ar trebui sa-i doara dar nu simt nimic. Sunt inconjurat de oameni care considera ca e mult mai grav copiatul cuiva decat faptul ca i se iau bani din buzunar abuziv, raman fara serviciu din cauza restructurarilor sau plecarii firmelor straine din tara, preturile cresc fara nici un control din partea statului (ba da, ma scuzati exista un control - in sus, ca sa fie bani la buget pentru o sacosa, o casa, un whisky, terenuri de fotbal in panta, parcuri in mijlocul campului si sali de sport pe terenuri destabilizate, etc).
(aici mai fac o pauza: NU, banii europeni nu cresc in copaci, ca si tara din comunitatea europeana anual contribuim cu extraordinar de MAI MULT decat absorbim - bineinteles, datorita competentei guvernelor Boc 1,2,3,4,5,6..... OO. Asa ca "Scuza" ca vezi doamne proiectele sunt facute cu bani europeni si nu cu bani de la buget e la fel de cretina ca ideea ca atunci cand cheltuiesti bani de la nevasta-ta nu cheltuiesti banii familiei)
Pentru ca pana la urma asta conteaza cel mai mult, nu ? stabilitatea: pe actualul il stim, (sau cel putin asa cred bateriile), e de-al nostru, mai injura si el ca omu', mai ameninta, mai forteaza si el putin ca de, fara el justitia nu e independenta si vin comunistii sa ne fure si sa il puna inapoi pe Iliescu sau Nastase sau vin iar minerii in Bucuresti sa mai casapeasca cetatenii (desi nu poate spune cine ii mai ia locul ca sa le asigure trasportul...) In rest mai face el niste gainarii micute, care pot fi trecute cu vederea si care sunt un mizilic in comparatie cu chiulul lui Antonescu: mai pune la punct niste parlamentari care au impresia ca sunt mai destepti si au impresia ca au ceva de zis, mai comanda vreo 3-4 amenzi sa-i palmuiasca pe nenorocitii aia de jurnalisti care zic nasol de el si indraznesc sa il intrebe de unde are atatia bani el si fetele lui, notara de nota 5 care face sute de mii de euro din "vanzari anterioare" si pitipoanca agramata ajunsa europarlamentar, mai pune si el o capusa, doua pe sistemul energetic (rudnap, alro) sa aiba si copii lui PDL-isti ce manca... Dar gata, el e cuminte acum si e satul, nu mai fura si jura pe rosu ca va face dreptate de acum inainte. Cu siguranta ne va fi mult mai rau daca vin capusele nesatule de la USL... Ce a fost, a fost: de ce sa mai dezgropam mortii ? Chiar daca abia a iesit din hazna el acum jura ca miroase a lacramioare si tu daca iti crezi mai mult nasul decat pe el esti un USL-ist abject, un antenist, sluga lui Felix, securist, comunist, unul care din cauza lui s-a sinucis nevasta-sa sau o tiganca imputita, una care sa aiba atata sanatate pe cata dreptate crede el ca ai tu.
In final mai amintesc o maxima: "Presupunerea e mama tuturor esecurilor" daca pentru tine faptele conteaza mai putin ca presupunerile/banuielile/convingerile atunci.... "sa traiesti bine"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu